Stenslagsreparation

Book tid

Stenslagsreparation

Uheldet er ude, en sten rammer ruden, og din bil har fået et stenslag i forruden. Åh nej! Frygt ej, Din Bilpartner tilbyder stenslagsreparation på alle vores værksteder.

Faglig rådgivning, før vi bare slynger “ny forrude” i.

Hurtig reparation og udbedring af stenslag

Kompetent udskiftning af forrude, hvis skaden ikke kan repareres


Det handler bare om at finde et værksted i nærheden af dig, så sørger vi for, at din bil bliver så god som ny – hvis skaden ikke er for stor til at kunne laves.

Udskiftning af forrude

Der er mange typer glasskader, der kan laves ved en stenslagsreparation eller en revnet forrude reparation. Uheldet kan være ude for selv den bedste – og det er vigtigt at få udbedret skaden før det er for sent, ellers kan en stenslagsreparation hurtigt blive til en udskiftning af forrude. Er stenslaget blevet så stort, at det ikke kan repareres af en af vores dygtige mekanikere, sørger vi naturligvis for et tilbud på udskiftning af forrude til dig.

Skal der ny rude til, håndterer vi også ny teknologi indbygget i ruder, som f.eks. kørelysautomatik, automatisk nedblænding, lyssensorer, kamera og laneassist m.m. Du kan trygt få repareret dit stenslag eller skiftet rude hos Din Bilpartner.

Gode råd inden reparation

Et stenslag kan næsten altid laves, hvis du altså handler hurtigt, når skaden er sket. Ved stenslag i forrude, er det vigtigt at dække slaget til, inden der kommer vand og skidt ned i. Kommer der fugt og skidt ned i stenslaget, kan det risikere at stenslaget revner, og så er det en mere alvorlig skade end blot stenslaget. Ifølge synsreglerne skal udsynet fra forruden være tydeligt, og der må derfor ikke være alt for mange ridser og lignende i synsfeltet.

Derfor skal du huske at få ordnet dit stenslag, inden det udvikler sig og bliver til gene i synsfeltet. Hvis skaden sidder i synsfeltet, vil det betyde udskiftning af forrude, hvilket er lidt mere omkostningsfuldt end en stenslagsreparation – derfor anbefaler vi at få det lavet hurtigst muligt, for din egen og din omverdens skyld.

Din Bilpartner samarbejder med alle forsikringsselskaber, så reparation af stenslag er ofte gratis for dig – vi klarer naturligvis hele forløbet og afregner med forsikringsselskabet.

Har du et stenslag i ruden? Book tid online til stenslagsreparation her.

Stenslagsreparation

Et stenslag kommer aldrig belejligt, og man kan ikke altid undgå dem. Alligevel er der nogle ting du selv kan gøre, for at mindske chancerne for at få et stenslag. Kører du på ujævnt terræn, for eksempel grus- eller stenveje, så sænk farten. I trafikken er det en fordel at holde god afstand til den forankørende. 

Nedenfor kan du læse mere om stenslagsreparation hos Din Bilpartner.

Stenslag - hvad nu?

Du har fået et stenslag. Det bedste du kan gøre nu, er at handle hurtigt. Jo hurtigere du får det repareret, des mindre er chancen for at skaden breder sig, og gør en udskiftning af forruden nødvendig. 

Det vigtigste du skal gøre, er at dække stenslaget til, så hverken fugt eller skidt kan nå ind i slaget. Det kan for eksempel være med et stykke klart tape eller et plaster. Lad være med at lægge tryk på glasset, da det ved slemme stenslag og revner bliver mere skrøbeligt. 

Dernæst skal du vurdere om det er sikkert at køre videre i bilen. Hvis stenslaget eller revnen ligger i synsfeltet, skal du ikke fortsætte, da det forringer dit udsyn.  

Næste skridt er at bestille en tid hos mekanikeren, så skaden kan blive vurderet. Lad være med at pille ved slaget eller revnen, da dette kan gøre skaden større, og dermed sværere at reparere. 

Stenslagsreparation eller udskiftning?

Hvornår er der tale om en reparation af stenslaget og hvornår skal der en udskiftning af ruden til? 

Det kommer først og fremmest an på hvor på ruden skaden sidder. Sidder skaden i synsfeltet, vil det betyde en udskiftning af forruden. Det er nemlig ikke lovligt at køre med skader i det område. Sidder skaden væk fra synsfeltet, for eksempel øverst på ruden foran passagersædet, vil du kunne nøjes med en reparation af stenslaget. 

Derudover har skadens størrelse også betydning. Er der tale om en revne, er der fare for at den vil brede sig over ruden, og dette vil som regel betyde en udskiftning af ruden. Er det derimod et lille slag, vil det oftest være nok med en stenslagsreparation. 

Lyt til din mekaniker. De ved bedst om der er behov for en udskiftning eller blot en reparation af stenslaget. 

Book tid i dag

Vi tilbyder reparation af stenslag hos de fleste af vores Bilpartner værksteder. Når du har fået et stenslag, så book en tid hurtigst muligt, så mekanikeren kan vurdere om der er tale om en reparation af stenslaget, eller om det bliver nødvendigt med en udskiftning af ruden. 

Du kan booke tid til stenslagsreparation  her.

Tag også kontakt til din forsikring. Vi samarbejder med alle forsikringer, hvilke giver dig store fordele, når du for eksempel skal have repareret et stenslag. 

Kan stenslag give omsyn?

Et stenslag kan godt give et omsyn. Det må nemlig ikke ligge i synsfeltet. Har du et stenslag i synsfeltet, giver det nedsat sigtbarhed, hvilket både er farligt for dig og dine medtrafikanter. Derfor er det en god idé at få ordnet dit stenslag eller revner og ridser i din forrude, før du tager til syn. 

Hvis du bestiller en klargøring af bil inden syn, vurderer vi om stenslaget kommer til at påvirke dommen til synet. Vi kan også udbedre andre fejl. Når du booker tid til klargøring af syn, ser mekanikeren både på typiske fejl og mangler, samt større problemer med bilen. Heriblandt reparation af stenslag. 

Husk at der i maj 2018, trådte nye regler i kraft omkring syn og omsyn, og at mange regler er blevet skærpede. Hvor bilen før kunne blive kategoriseret som ‘betinget godkendt’ vil der være flere tilfælde hvor biler nu bliver dømt med ‘væsentlige fejl’. Herunder finder man blandt andet manglende lys i lygter og dækmønstre der ikke er dybe nok.  

Du kan bestille et klargøring til syn her.

Andre services

Hos Din Bilpartner tilbyder vi også mange andre services og reparationer. Blandt andet tilbyder vi et Kør-grønt-tjek, hvor vi sørger for at gøre din bil så miljøvenlig som muligt. Her tjekker vi blandt andet dæk og dæktryk, da det helt rigtige tryk kan spare benzin. Derudover rådgiver og vejleder vi om brug af additiver i benzinen, rens af motor og hvordan du kan køre så miljøvenligt som muligt.

Vi tilbyder også aircondition service. Ved denne service sørger vi for at din aircondition fungerer på bedste vis. Filtrer udskiftes og anlægget renses, så du kan få det bedst mulige indeklima i bilen. Desuden desinficeres anlægget, og vi fylder nyt kølemiddel, sporevæske og klimakompressor olie på.

Herunder kan du se nogle af de andre services vi tilbyder hos Din Bilpartner. Du kan også se alle vores services  her.