Klargøring til syn

Book tid

Syn af bil – din mekaniker kan hjælpe!

Skal din bil synes? Og ved du, hvor den er gal? Så hjælper vores dygtige mekanikere hellere end gerne med hurtig klargøring af din bil til syn

Hurtig reparation af alle bilens problematiske “synspunkter”

Undgå en ekstra tur til synshallen pga. af fejl eller mangler

Vi tilbyder at køre din bil til syn på synsdagen

Vores mekanikere står altid klar til at hjælpe, book nu og her

Hvis du ved, at der er fejl og mangler inden bilen skal gennemgå et bilsyn, kan du vælge at bestille tid til klargøring til syn hos Din Bilpartner.

Vores værksteder tilbyder klargøring af bilen inden bilsyn.

Indkaldelse til syn

Har du fået en indkaldelse til syn af bil, kan du med fordel kontakte din mekaniker, som vil sætte en ære i at sikre, at din bil kan gå gennem syn.

Finder din mekaniker ingen fejl, bliver det en billig klargøring til bilsyn, og ellers udbedrer vi de fejl og mangler, der blev konstateret ved synstjekket, så din bil klarer et bilsyn.

Din mekaniker sørger for, at din bil bliver klar til syn, og efter aftale kan vi også sørge for at den bliver synet i synshallen. På denne måde er et syn af bil hurtigt overstået, og du er hurtigt videre.

Det første bilsyn finder sted, når bilen er fire år gammel, herfra skal syn af bil finde sted hvert andet år. Tag fat i Din Bilpartner og bestil klargøring til syn, når du har fået indkaldelse til bilsyn. Book her.

Ved at lade din bil komme til klargøring til syn hos Din Bilpartner, kan du nemt flueben ved: ’ syn bil ’ på to do listen.

Nye synsregler fra d. 20. Maj 2018

Den 20. maj 2018 blev reglerne for syn af bil skærpet, idet EU-reglerne for periodisk bilsyn trådte i kraft. Det betyder, at der er sket ændringer, der gør, at en række fejl, der før blev betegnet som betinget godkendte, nu bliver kategoriseret som væsentlige fejl.
Undgå omsyn. Få klargjort bilen til bilsyn hos Din Bilpartner.

Hvad indeholder en klargøring af bil?

En klargøring indeholder alt det nødvendige, til at få din bil gennem syn. Vi tjekker for typiske fejl, men også for problemer der kan være mere alvorlige. 

Blandt andet undersøger vi lysene på bilen. Dette er både nærlys, blinklys, langt lys, parkeringslys, bremselygter og nummerpladelys. Disse er vigtige, fordi det har betydning for om bilen kan ses på vejene, og for at bilisten har et tilfredsstillende udsyn. Derudover skal man altid kunne se nummerpladen. 

En anden vigtig faktor er bilens bremser og bremseevne. Man tjekker både bremseskiver og klodser og undersøger for slitage. Derudover ser man på dæk. Herunder er slid, som afspejles af dækmønsterets dybde, en vigtig del. Dækkene viser også om bilens ophæng er skævt. Dette ses ved at nogle dæk slides hurtigere end andre. 

Styretøj og bærende dele undersøges også. Her ser man blandt andet efter rust.  Buler og ridser undersøges naturligvis også. Dybe ridser kan give rust, og store buler kan have indvirkning på bilens sikkerhed. 

En klargøring kan have stor betydning!

En klargøring af bilen før syn, kan have stor betydning for om bilen går igennem uden fejl. Det kan også gøre det billigere for dig, fordi bilen slipper igennem syn første gang.  

Der er to ting, der hovedsageligt er i fokus, når din bil er til syn. Trafiksikkerhed og miljø. Derfor ser man på om bilen er sikker, både for bilisten og andre i trafikken, og om bilen forurener mere end almindeligt. Det kan blandt andet være at bremselængden er for dårlig og at bremseklodserne er slidte eller at bilen trækker for meget til én side. Det kan også være at der er huller på slanger eller udstødning.

Book tid i dag

Du kan booke tid hos den Bilpartner der passer dig bedst. Det er oplagt at vælge den tættest på dit hjem eller på din arbejdsplads. Der findes Bilpartnere over hele landet. 

Når du booker tid til en klargøring af bilen, kan du samtidig booke tid til syn, så du kan komme hurtigt videre. 

Du booker tid til klargøring af bil her

Under bookingen kan du også se andre services hos dit Bilpartner værksted. Er det tid til at skifte dæk? Mangler du dækopbevaring eller skal du på kør-selv-ferie? Din mekaniker sætter en ære i at give din bil den bedste behandling. 

Husk de nye regler!

Per 20. maj 2018 er der kommet nye regler for syn. Det betyder at reglerne er blevet skærpede, så det kan være sværere at få sin bil gennem syn. Hvis din bil før blev betegnet som betinget godkendt, hvilket betød at du kunne køre videre, så længe du fik rettet fejlen, kan nu blive betegnet som væsentlige fejl, hvor du ikke må bruge bilen før fejlen er udbedret. 

Dette kan betyde at du forlader synshallen uden bil, hvis du ikke er forberedt på dommen. 

Det giver mange flere omsyn, af simplere grunde. Nedenfor giver vi et par eksempler på, hvad der kan give omsyn.

  • Manglende nummerpladelys 
  • Et dækmønster der slidt under 1,6 mm
  • Fejljustering på nærlys 


Du kan selv undgå disse fejl ved at være opmærksom, og jævnligt tjekke både lygter og dæk. Du kan for eksempel tjekke dækmønsteret når du tanker, og undersøge lygterne når det er mørkt. 

Andre services

Hos Din Bilpartner tilbyder vi også mange andre services til din bil. 

Er det ved at være tid til kør-selv-ferie? Vi kan klargøre din bil, så hele familien sikkert kan sætte sig i bilen, og køre ud i sommerlandet. Ved et ferietjek gennemgår vi bilen for fejl og mangler, som I ikke vil opdage på vej sydpå. Derudover sikrer vi os at jeres aircondition er klar til varmen.

Vi tilbyder også dækopbevaring. Her bliver dine vinter- eller sommerdæk opbevaret ved den korrekte temperatur, uden fare for fugt og væk fra gulvet. Vi klarer også monteringen af dækkene ved sæsonskifte.

Nogle af vores andre services  er: