4-hjulsudmåling og sporing

Book tid

4-hjulsudmåling og sporing af bil

Er bilen ved at køre helt af sporet? Det går ikke – lad os hjælpe dig med at komme tilbage på rette spor med en 4-hjulsudmåling og sporing af bil.

Mere retningsstabil kørsel er lig mere sikker kørsel

Normalt dækslid, som sikre dit dæk længere levetid

Bedre brændstoføkonomi

Bedre kørekomfort med sporing af din bil

Ved et besøg hos os sørger vi for at lave en styretøjsudmåling, så vi ikke er i tvivl om, hvorfor din bil trækker mod højre eller venstre. Nogle gange kan det være nok at strejfe en kantsten eller køre på en ujævn vej i lidt for høj fart, før bilen begynder at trække til højre eller venstre og bliver svær at styre.

Når dette sker, anbefaler vi, at du får foretaget en sporing af din bil, så du hurtigt kan komme på rette spor igen. Når bilen spores, justeres hjulenes vinkler, så de står parallelt med hinanden, samt vinkelret på vejen.

Med sporing kan du køre sikkert og hurtigt videre, og vi hjælper dig og din bil - uanset bilmærke.

Kom tilbage på sporet med Din Bilpartner

Vi hjælper dig gerne på sporet igen – vi er der nemlig for dig og din bil.

'Hvad koster en sporing af din bil?’ spørger du garanteret nu. Det kan du nemt finde svar på, hvis du finder din lokale Din Bilpartner og booker tid online.

Langt de fleste af vores værksteder tilbyder 4-hjulsudmåling og sporing af bil. Med få klik kan du finde et Din Bilpartner værksted, som hellere end gerne vil hjælpe dig, så slipper du for at google ’ sporing af bil pris ’.

Book tid online til sporing af bil her 

4-hjulsudmåling og sporing

Slides dine dæk hurtigere på en side? Føler du at bilen trækker til højre eller venstre når du forsøger at køre ligeud? Så kan det være at du har problemer med sporingen på dine hjul. Dette løses ved at lave en udmåling af alle fire hjul.

Det kan nemlig have konsekvenser at køre på skæve hjul, både økonomisk og sikkerhedsmæssigt. Blandt andet slides dækkene hurtigere og skævt, så du skal skifte dækkene oftere. Det kan desværre også være farligt når bilen trækker i den forkerte retning, og man er til fare for sine medbilister, hvis man ikke hele tiden er opmærksom på at holde bilen på midten af vejen.

Nedenfor kan du læse mere om hvordan vi retter op på din bil, hvis den kører skævt - så du kan komme hurtigt videre.

Hvad er en udmåling?

Med en 4-hjuls udmåling tjekker man om bilens fire hjul er parallelle og har den helt rigtige hældning, både vertikalt og horisontalt. Hvis dækkene hælder indad eller udad, kan det påvirke stødabsorberingen og giver samtidig skævt træk og højere slid af dækkene. Skævheden kan også komme fra fjederbenet og styrebolten, hvor hældningen betyder at stød fra vejen mærkes tydeligere og at dækkene kun slides på én side. Det kan også give rystelser i bilen samt give styrebesvær.

Dækkene kan både være skæve sætvis eller individuelt. De kan for eksempel vende ind mod hinanden eller væk fra hinanden. Dette kendetegnes ved at bagdækkene er slidte på en diagonal måde, mens fordækkene slides mere savtakket. Hvis du kan genkende disse slidmønstre, er det også en god idé at få tjekket bilen ved en 4-hjulsudmåling. Konsekvenserne af slid på denne måde kan være øget benzinforbrug.

På vores værksteder har vi det helt rigtige udstyr til at analysere hjulenes hældning.

Hvad er sporing?

Når dækkene er udmålt og hældningerne vurderet, laver man en sporing, hvor man tilpasser dækkene igen, så vinklerne og hældningerne passer hele vejen rundt.

Sporingen er selve den hældning og vinkel som hjulet eller styretøjet har, mens 4-hjulsudmåling er den metode man benytter sig af, når man skal rette op på sporingen igen.

Hvordan passer jeg bedst på min bil?

Hvis du oplever at dine dæk slides hurtigere end normalt, eller hvis du føler at din bil enten trækker mod højre eller mod venstre når du kører ligeud, skal du køre forbi et Din Bilpartner værksted. Det tyder nemlig på at hjulene hælder i den forkerte retning, hvilket både kan skade bilen og føre til dyre reparationer og samtidig have en sikkerhedsmæssig risiko.

Vi anbefaler at du kontakter værkstedet, lige så snart du føler der er noget galt, men du kan også selv tage nogle forholdsregler, så du kan passe bedst muligt på din bil.

Når du kører på grusveje og andre løse underlag bør du sætte farten ned, fordi stød fra sten og huller kan påvirke vinklen på hjulene. Dette gælder også på asfalterede veje med huller. Derudover kan det betale sig at være forsigtig omkring kantsten, vejkanter og lignende. Slør i styretøjet opstår ofte når man støder på forhindringer i høj fart, sæt derfor gerne farten ned når du parkerer ved kantsten og dirigér udenom huller på vejen.

Din lokale Bilpartner hjælper dig

Hos Din Bilpartner er vi klar til at hjælpe dig, hvis sporingen i din bil er forkert. Du kan booke tid til en 4-hjuls udmåling og sporing her. Viser det sig at dækkene er slidte til et ulovligt niveau, kan vi også hjælpe med at sætte nye dæk på. Kontakt gerne dit lokale Din Bilpartner værksted, hvis du har spørgsmål til sporing eller 4-hjulsudmåling.

Der er altid et Din Bilpartner værksted tæt på dig. Vi vil gerne have at du kan komme hurtigt videre, og stræber efter at give dig den bedste behandling og forkæle din bil, både hvis der er tale om en lille reparation, eller den helt store behandling.

Andre behandlinger og reparationer

Hos Din Bilpartner tilbyder vi også mange andre reparationer og behandlinger. Du finder blandt andet ferieklargøring af din bil, forskellige former for pleje af bilen og tre forskellige former for serviceeftersyn. De fleste behandlinger kan klares af alle vores værksteder. Nedenfor kan du se nogle af vores forskellige services.

Du kan også finde alle vores services og reparationer  her.