Guide til at køre miljøvenligt

10 ting der gør din bil lidt grønnere - her og nu!

Få et kør grønt-tjek uden beregning

Kør ind til Din Bilpartner, så hjælper vi dig med at gøre din bil lidt grønnere. 

  • Kontrol af dæktryk 
  • Kontrol af dæk 
  • Rådgivning om serviceeftersyn 
  • Vejledning om additiver 
  • Vejledning om motorrens 

Vi hjælper dig!
I Din Bilpartner-kæden er vi mere end 150 autoværksteder i Danmark, så der er helt sikkert et lige i nærheden af dig.
Find nærmeste værksted her

Book tid

6 ting du selv kan gøre for at køre mere miljøvenligt - allerede i dag

Miljøet lider, fordi vi udleder for meget CO2, og bilerne har en del af skylden.

Bilproducenterne arbejder på højtryk på at udvikle nye el- eller hybridbiler, men der kommer til at gå en årrække, inden vi alle sammen kører rundt i miljøvenlige biler.

Heldigvis er der en række ting, du selv kan gøre for at køre lidt mere miljøvenligt i din bil – allerede i dag.

1: Kør grønt
Den mest økonomiske måde at køre bil på, er også den mest miljøvenlige:
Accelerer friskt op til ønskede hastighed, kør altid i et så højt gear som muligt, og hold bilen i gear, når du bremser ned. Ved disse små ændringer kan du spare en stor del af dit brændstofforbrug.

2: Brug bil og udstyr med omtanke
Et tungt lastet bagagerum eller trailer kræver ekstra brændstof. En tagboks øger vindmodstanden og får bilen til at udlede mere CO2 (helt op til 17%). Elruder, aircondition, sædevarme osv. kræver også energi. Ved at slukke for unødvendige funktioner i bilen kan du spare op mod 15% brændstof og tilsvarende CO2 udledning*)
*Kilde: Center for grøn transport

3: Kør med korrekt dæktryk
Hvis du har et fladt dæk på din cykel, skal du knokle ekstra meget for at holde fart i cyklen. Det er på samme måde med din bil. Ved forkertdæktryk kan dun brændstofforbrug stige med op til 10%.

4: Vælg de rigtige dæk
Dækkenes stand er alfa omega for mindre brændstofforbrug og CO2 udledning. Et slidt dæk påvirker både bilens køreegenskaber og brændstoføkonomi. Kører du med vinterdæk i sommerhalvåret, påvirker det både bremselængde dækstøj, slitage og brændstofforbrug.

5: Køb en motor/kabinevarmer
En motor forurener mest, når den er kold. En elektrisk motor/kabinevarmer kan varme bilens motor og kabine op, inden du skal køre.
Udover komforten kan den spare dg for brændstof og mindske din udledning af CO2.

6: Overhold bilens serviceeftersyn
Bilproducenten har lavet en vedligeholdelsesvejledning til din bil, fordi det er den bedste måde at vedligeholde bilen på. Manglende servicering kan betyde større forurening og unødigt slid på din bil.

Hent vores Kør grønt brochure her

4 ting vi kan hjælpe dig med

1: Få sporet dine hjul
Hvis du rammer en kantsten, kan hjulene komme ud af sporing (hjulenes retning i forhold til bilen). Når hjulene er ude af sporing, bruger bilen ekstra brændstof for at få bilen fremad, og det slider dine dæk hurtigere.

2: Få kontrolleret bilens bremser
Bremserne kan have indvirkning på brændstoføkonomien. Er det længe siden, de er blevet efterset eller renset, kan det bevirke, at hjulene har større modstand end normalt, når de kører rundt, og det betyder, at bilen bruger mere brændstof.

3: Hold motoren ren
Når en motor kører, forurener den både ud af udstødningen og inde i selve motoren. Hvis din bil har et forkert kørselsmønster eller ikke har fået overholdt sine services ifølge fabrikkens forskrifter, kan motoren være sodet mere til indvendig end normalt, hvilket giver øget udledning. Der findes forskellige midler kaldet additiver, som kan bruges til at nedbringe forureningsmængden i motoren.

4: Giv motoren en rensning
Når motoren kører, efterlader den en belægning på de indvendige dele. Efter flere års kørsel kan motoren være sodet til, hvilket resulterer i øget brændstofforbrug. Her kan du med fordel give din bil en motorrens.