Bremseeftersyn

Book tid

Bremseeftersyn på din bil

Bremserne er måske den vigtigste sikkerhedsmæssige foranstaltning i din bil. De skal bare fungere, når der brug for dem. Derfor er et jævnligt bremseeftersyn en særdeles god idé for de fleste bilister, men særligt dem, som bruger mange timer bag rattet.

Velfungerende bremser er direkte omsat til større sikkerhed for dig

Vi renser, smører og samler for- og bagbremser

Kompetent rådgivning og vurdering af bilens bremser i forhold til slitage og kørselsmønster

Formindsk bremselængden og øg sikkerheden med en bremseservice hos et Din Bilpartner autoværksted.

Et bremseeftersyn hos Din Bilpartner forlænger levetiden for din bils bremser og sørger for, at bremserne ikke sætter sig fast eller bliver ødelagt.

Hvad omfatter et bremseeftersyn?

Din Bilpartner adskiller, renser, smører og samler dine bremser igen; det gælder naturligvis både bilens for- og bagbremser.

Vi kan foretage bremseeftersyn på din bil, når den alligevel er til service, eller når der skiftes mellem sommer- og vinterdæk, så skal du ikke undvære din bil ad flere omgange. Hvor længe din bils bremser holder afhænger af din bil og dit kørselsmønster.

Kører du i en elbil, kan du for eksempel have et større behov for at få renset og smurt bremserne, sammenlignet med en almindelig bil.

Kørselsmønstret afspejler, om du hovedsageligt foretager bløde eller hårde opbremsninger, om du mest kører bykørsel eller på motorvej, samt hvor mange kilometer du kører. Hvis du ikke kører så meget, kan det ske at bremserne ruster, før de slides ned.

Hvad koster det at skifte bremser?

Det er slet ikke sikkert, at det er nødvendigt at skifte bremser på din bil. Din mekaniker vil tage et kig på dem og er det nødvendigt at skifte bremser, vil der komme på prisoverslag på:

  • Udskiftning af bremseskiver
  • Udskiftning af bremseklodser

Alt efter hvad der skal udskiftes, vil priserne variere.

Vi anbefaler, at du starter med et bremseeftersyn, før du bestiller tid til udskiftning af bremseklodser eller udskiftning af bremseskiver – det kan jo være, at de bare trænger til god bremseservice i form af rengøring og smøring.

Hvad er bremseservice

Et bremseeftersyn er et eftersyn af dine bremsers tilstand. Er bremserne meget slidte kan det være at både bremseklodser og bremseskiver skal skiftes. Det kan også være at det blot er nødvendigt at rense og smøre bremseskiver og bremseklodser.

Et ideelt tidspunkt at få tjekket dine bremser, er når din bil alligevel er forbi, enten til et serviceeftersyn, eller til en anden behandling, for eksempel aircondition service eller en indvendig rengøring.

Måske har du lagt mærke til at bremserne føles varme eller endda lugter, når du har slukket bilen og er steget ud af den. Det kan være et tegn på at det er tid til at skifte bremserne. Vi anbefaler i hvert fald at du booker tid til et bremseeftersyn, lige så snart du mistænker at noget er galt.

Derfor skal du passe på dine bremser

Bremserne er til for at passe på dig, dine passagerer og bilen selv. Derfor er det vigtigt at bremserne altid virker og at der ikke sidder for meget snavs eller slid på.

Bremser slides når man laver hårde opbremsninger, især når man gør det ofte. Sæt farten ned langsomt, når du kører mod krydser og rundkørsler, i stedet for at lave hårde opbremsninger. Derudover slides bremserne, hvis foden hele tiden holdes på bremsen, så bremseskiverne hele tiden slider unødvendigt.
Kører du med slidte bremser kan det påvirke bremselængden, så det tager længere tid for dig at bremse helt ned. For at undgå farlige situationer i trafikken, er det derfor vigtigt at bremselængden er så kort som muligt.

Bremserne kan også være slidte på én side, hvis bremserne trækker til en side mere end en anden. Dette gør at du bremser skævt, hvilket kan være farligt i koldt såvel som varmt vejr.

Sikkerhed for dig og dine passagerer

Er dine bremser i orden, kan du bedre passe på dig selv og dine passagerer. Bilen trækker ikke skævt, og du har den kortest mulige bremselængde, hvis dine dæk også har det rigtige tryk og dækmønster.

Du passer på din bil

Når du passer på dine bremser, passer du på din bil. På denne måde undgår du unødvendige

reparationer. Din bil vil derfor holde i længere tid.  Du kan selv passe på dine bremser ved at lave bløde opbremsninger når det er muligt. Undgår du hårde, hyppige opbremsninger, slides der mindre på bremseskiverne. Derudover er det en fordel at koble ud i god tid når du standser.

Hvordan foregår et bremseeftersyn?

Et bremseeftersyn hos Din Bilpartner foregår ved at vi først og fremmest inspicerer bremserne. Her ser vi på hvor slidte eller beskidte bremseskiverne og bremseklodserne er. Derefter renser vi bremseskiverne, og smører dem, så det hele kører glat.

Viser det sig at bremserne er for slidte til at rensning og smørelse kan klare det, kan det være din bil skal have skiftet bremseskiver, bremseklodser eller begge dele. Dette er et større indgreb, og vi informerer dig selvfølgelig, inden vi går i gang.

Udskiftning af bremseskiver eller udskiftning af bremseklodser er nødvendig, for at du kan køre sikkert videre.

Book tid til et bremseeftersyn hos Din Bilpartner. Du kan booke et, til næste gang du skal forbi, for eksempel til hjulskifte eller, hvis det er længe siden du har været afsted. Du booker tid her. Vi glæder os til at se dig - og sende dig hurtigt videre.

Andre reparationer og behandlinger

Hos Din Bilpartner tilbyder vi naturligvis mange andre forskellige behandlinger og services til din bil, end bremseeftersyn. Nedenfor kan du læse meget mere om nogle af vores behandlinger. Du kan også se hele listen over behandlinger og services her.

Stenslag

Har din bil fået et stenslag? Lad være med at køre længere end højst nødvendigt med et stenslag. Hos Din Bilpartner kan vi reparere slaget, så du kan komme hurtigt videre. Jo før du kommer forbi, des mindre chance er der for at stenslaget kommer i synsfeltet - så skal hele ruden nemlig skiftes.

Hjulskifte

Når det bliver koldere i vejret, falder temperaturen på vejene, og det er tid til at skifte hjulene på bilen. Hos Din Bilpartner kan vi både skifte hjulene og opbevare dem vinteren over, til det er tid til at få sommerdækkene på igen. Vi kan selvfølgelig også passe på dine vinterdæk sommeren over.Bestil tid til hjulskifte her eller book dækopbevaring her.

Ferietjek

Få din bil klar til kør-selv-ferien med et ferietjek hos Din Bilpartner. I et ferietjek tjekker vi både batteri, bremser, olie, dæk og meget andet, så I trygt kan tage turen sydpå eller rundt i det danske sommerland. Der er stor forskel på at køre i bilen til dagligt, og fuldt læsset, mange hundrede kilometer. Du kan booke et ferietjek her.