Dæklapning

Book tid

Lapning af bildæk

Et fladt dæk er ikke nødvendigvis et færdigt dæk. Hvis det kan lappes så lad os lappe det for dig og gem pengene til nye dæk, når der virkelig er brug for det.

Faglig og kompetent rådgivning af dækkets tilstand

Lapning af alle typer dæk, hvor det er forsvarligt

Et godt tilbud på nye dæk, hvor det ikke er sikkerhedsmæssigt forsvarligt  at lappe


Er dit dæk punkteret? Kom af med den flade fornemmelse ved at besøge et Din Bilpartner bilværksted - vi tilbyder nemlig lapning af dæk.

Vi gennemgår dækket og ser om der er mulighed for dæklapning, ellers hjælper vi dig med den helt rigtige løsning, så du kan komme sikkert og hurtigt videre.

Dæklapning – gør I også det?

Din Bilpartners mekanikere kan også klare en lapning af dæk. Det kommer dog helt an på hvor punkteringen er placeret, om vi kan tilbyde dæklapning. Er det ikke muligt at lappe dækket, finder vi også en løsning på det, for vi ønsker bare at du kommer trygt og hurtigt videre.

Lad os om at lappe bildæk - det er vi nemlig også gode til

Vi finder gerne et tilbud på nye dæk – måske Bridgestones Drive Guard dæk, som tillader kørsel med op til 80 km/t på en punktering er det rigtige for dig.

Kan jeg ikke bare gøre det selv?

Det kan du i og for sig godt, men kun som nødløsning. Eftersom dækkene ved brug af prop eller lappevæske ikke bliver afmonteret, er dette ikke længere en lovlig løsning på lapning af bildæk. Det er vigtigt, at dækket kommer af og at et dæk bliver lappet ordentligt, da der ved punktering kan være sket indre skader på dækket, som kun kan ses ved afmontering. Lad os se på det, så hjælper vi dig også med at finde den bedste og sikreste løsning for din videre færden på landevejene.

Med en dæklapning ved Din Bilpartner er du sikker på, at dækket ikke har andre skader eller er svækket andre steder end hvor dæklapning har fundet sted. Lad os hjælpe med at lappe bildæk – så kan du tage en kop kaffe imens.

Find den nærmeste Din Bilpartner værksted og book tid online til lapning af bildæk her.

Hvis uheldet er ude

Når uheldet er ude, og dækket mister luft, gælder det om at handle hurtigt. Det kan være fristende at lappe dækket selv, det er jo ikke umuligt. Men det kan betale sig at gøre brug af en professionel, når hullet skal lappes, og du skal sikkert videre.

Dæk, der ikke afmonteres for at få lavet en lapning, kan have indre skader, og kan skabe nye huller i dit dæk. Hos Din Bilpartner sørger vi for, at alle regler og lovkrav følges, når dækket får lavet en lapning. Så kan du sikkert bevæge dig ud på vejen igen, uden frygt for flere skader. 

Regler for dæklapning

Der er i 2018 kommet nye regler for dæklapning. Det betyder blandt andet, at du ikke længere må lappe et dæk med en såkaldt prop, medmindre det er en midlertidig løsning. Nu skal dækket afmonteres, så dit dæk kan undersøges for yderligere skade. Derudover er den eneste varige og lovlige løsning at lappe dækket indefra.

Faren ved at lappe dit dæk udefra med en prop, er en øget risiko for at dækket eksploderer og derfor er til fare for både dig og andre bilister. Lim og propper må stadig benyttes som nødløsning og en midlertidig løsning indtil du kommer på værksted, men det er altid bedst at få en mekaniker til at skadevurdere med det samme. Det kan nemlig være nødvendigt at skifte dækket helt. Dette afhænger af, hvor på dækket skaden sidder. Er skaden opstået nede i dækmønsteret, kan det være tilstrækkeligt med en lapning, mens en skade på kanter eller flader måske vil kræve et nyt dæk.

Vurderes det, at dit dæk skal skiftes helt, anbefales det altid at skifte i par - er det ene fordæk punkteret, bør det andet fordæk også skiftes. Så sikres du, at dine dæk slides ens, og derfor fungerer bedst muligt. Det handler både om sikkerhed og køreglæde.

Din Bilpartner - hurtigt videre

En punktering af dæk kommer aldrig belejligt, det er vi selvfølgelig klar over. Derfor gør vi også vores bedste for at hjælpe dig hurtigt videre. Din Bilpartners kvalitetsprogram, Den Høje Standard, sikrer dig, at vi gør vores bedste for at gøre oplevelsen smertefri og hurtig.

Din bil er vores guld, og vi behandler den derefter. Det betyder, at vi ikke går på kompromis med reparationen af bilen, og den får den tid og behandling der kræves for, at du får den bedste køreoplevelse.

Vi har udstyret i orden, og arbejder effektivt for at løse opgaven. Selvom bilen skal lappes, bruger vi ikke lappeløsninger.

Vi lytter til dig, og rådgiver dig professionelt. Hvis vi vurderer, at det er bedst at skifte dæk, gør vi det, fordi det er den bedste langsigtede løsning, og fordi det vil være det sikreste for dig. Dette understøttes af vores ekspertise og høje uddannelseskrav, der sikrer at du får de bedste vilkår, og den bedste behandling.

Du kan booke tid 24/7 online og dermed finde den tid, der passer dig bedst. Du kan også ringe til dit lokale værksted, og så vil de hjælpe dig med at finde den bedste tid.

Pris på lapning af dæk

Prisen for lapning af et dæk kan variere afhængigt af skadens størrelse. Prisen er også forskellig værkstederne imellem, men starter omkring 250 kroner pr. dæk. Husk, at der er forskellige fordele ved værkstederne, og du kan se hvad din lokale Bilpartner kan tilbyde dig, når du booker tid. Vi hjælper selvfølgelig også med nye dæk, hvis dette bliver nødvendigt.

Hvordan opstår skader på dækket?

Skader på dæk kan opstå på et væld af forskellige måder. Det siger sig selv, at spidse genstande som søm, glas og metalspåner kan skære hul i dækket. Sten der sætter sig fast i dækkets mønster og bliver presset, kan også forårsage rifter og huller i dit dæk. Det er altid en fordel at holde øje med det underlag du kører på. Hvis underlaget virker løst, er risikoen for, at der ligger nogle skarpe genstande større. Grusveje og stenunderlag kan også skabe problemer, hvis der køres uhensigtsmæssigt. Dæk skal altid afmonteres, for at se, om der er materiale i dækket, der kan skade det yderligere, og lave flere huller. Dette kan blandt andet være jernspåner eller småsten.

Hvad kan vi ellers tilbyde?

Hos Din Bilpartner tilbyder vi mange andre løsninger til behandling og reparation af din bil. Du finder blandt andet dækopbevaring hos mange af vores værksteder, mens vi også tilbyder synstjek, vintertjek og ferietjek, så du altid kan bevæge dig sikkert ud på Europas veje.