Rejsevenner anbefaler: Tag på biltur i Danmark

Din bil betyder frihed - kom ud i naturen 

"Vi mener, at den danske natur har så meget at byde på. Det vil være at snyde sig selv, hvis man ikke kommer ud og oplever den - og her er bilen det perfekte transportmiddel,” fortæller skuespiller og instruktør Tomas Villum.

Tomas taler af erfaring, for de seneste 6-7 år har han sammen med skuespiller og komiker Jonas Schmidt under navnet ’Villum & Schmidt’ lavet rejseprogrammer for DK4. Fælles for alle programmerne er, at de bevæger sig rundt i bil, om det så er vinrejser i Frankrig eller bestigning af de 7 højeste bjerge i Danmark.

Tomas fortsætter: "Jonas og jeg er begge bilentusiaster, og bilen er vores allerbedste ven, når vi laver tv-programmerne. Der er plads til alt vores gear, og vi kan komme frem til de naturskønne steder, vi ofte besøger i programmerne - det kan man sjældent med offentlig transport."

Rekordforsøg: Bestig Danmarks 7 højeste bjerge på under et døgn
 

’Villum & Schmidt og de 7 små bjerge’ er næste program i rækken, som bliver sendt på DK4 i foråret 2020. Missionen er at bestige de 7 højeste bjerge i landet hurtigst muligt.

Din Bilpartner har valgt at være programsponsor for programmet, der både har noget med biler og hurtigt videre over sig

De 7 bjerge, der skal bestiges på tid, er:

  • Himmelbjerget
  • Them Bavnehøj
  • Sorring Loddenhøj
  • Yding Skovhøj
  • Ejer Bavnehøj
  • Møllehøj
  • Rytterknægten


Undervejs måtte de to rejsekammerater flere gange stoppe op og nyde den fantastiske udsigt. Tomas Villum fortæller begejstret: ”Der er altså virkelig nogle fantastiske naturoplevelser i vores lille land.

Tag fx Ejer Bavnehøj. Hvor mange gange er man ikke kørt forbi eller ind til rastepladsen – uden at køre de få kilometer hen til selve bjerget? Eller hvad med at nyde en is ved Rytterknægten eller se hjuldamperen sejle forbi ved Himmelbjerget.”

Kan du slå tiden?

Villum & Schmidt forsøger som nævnt i programmet at stifte en rekord: Bestig Danmarks 7 højeste bjerge på under et døgn.

Tanken er, at hvis de når i mål, så kan andre efterfølgende forsøge at gøre det hurtigere.

Tomas og Jonas opfordrer alle til at slå tiden - eller måske dele ekspeditionen op i mindre dele. Så hvis der er lidt konkurrencemenneske eller ’hurtigt videre’ i dig, er det om at komme i gang.

Se programmet her

Lad det under alle omstændigheder være en opfordring til dig om at sætte dig ind i din bil og køre ud i den danske natur – måske med bjergstøvler i bagagerummet ...